Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Škotska postavila dva nova rekorda E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 17 Siječanj 2017 16:39

Prema izvješću koje je objavio fond WWF Scotland, krajem prosinca Škotska je postavila dva nova rekorda.

Analiza podataka pokazala je da je iz škotskih vjetroelektrana četiri dana zaredom proizvedeno dovoljno električne energije za pokrivanje svih potreba stanovnika Škotske. Takve rekordne količine proizvedene su 23., 24., 25. i 26. prosinca.

Unutar ta četiri dana ostvaren je još jedan rekord – 24. prosinca proizvedeno je 74,042 MWh električne energije, što je najveća zabilježena proizvodnja do sada. Ukupna potrošnja električne energije na taj je dan iznosila 56,089 MWh, što znači da su vjetroelektrane proizvele 132% dnevnih potreba.

Sama usporedba proizvodnje i potrošnje bila je još veća slijedeći dan, 25. prosinca, kada je iz energije vjetra proizvedeno 70,002 MWh, dok je potrošnja iznosila 45,756 MWh. Točnije, proizvedeno je 153% svih škotskih potreba za električnom energijom taj dan.

Proizvodnja energije iz energije vjetra prvi je puta premašila potrebe za energijom u kolovozu 2016. godine, a postavljanje novih kapaciteta i povećanje energetske učinkovitosti rezultiralo je i novim rekordima. Krajem siječnja škotska vlada objaviti će novu energetsku strategiju, te se vjeruje kako će ovakvi rekordi imati značajan utjecaj na definiranje budućih ciljeva.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Škotska      rekordna proizvodnja      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?