Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka dostigla 4,1 GW priobalnih vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 20 Siječanj 2017 17:13

Njemačka je tokom prošle godine instalirala 818 MW priobalnih vjetroelektrana čime je dostigla ukupnu instaliranu snagu od 4,1 GW.

Prema rezultatima koje je objavio Deutsche WindGuard, tokom prošle godine na elektroenergetsku mrežu Njemačke spojeno je 156 novih vjetroagregata, uz dodatna 21 koji još nisu spojeni na mrežu, što čini ukupno 947 vjetroagregata na mreži u Njemačkoj.

Unatoč tome, prošla godina je bila dosta slabija od 2015. godine kada je instalirano 2,2 GW vjetroelektrana. Njemačke priobalne vjetroelektrane su tokom prošle godine proizvele 13 TWh električne energije što je porast od čak 57% u odnosu na godinu ranije kada je proizvedeno 8,3 TWh.

Tokom prošle godine također su postavljena 194 temelja za tri različita projekta, a tokom ove godine se očekuje instalacija oko 1,4 GW vjetroelektrana.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     njemačka      priobalne vjetroelektrane      windguard      vjetroagregat      instalirana snaga
 
Komentari (1)
KAKO DOSTAVLJATI ZAJEDNIČKO LIJEPO ODOBRENO UREDBOM SITE:vladimirafinancialinvestment@gmail.com
1Nedjelja, 03 Studeni 2019 14:03
Marie Alice
Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?