Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuska ministrica predstavila način na koji će podržavati energiju vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Lipanj 2012 16:40

Nicole Bricq, Francuska ministrica za ekologiju, održivi razvoj i energiju je nakon nekoliko teških mjeseci za Francusku industriju vjetra objavila svoju podršku za sektor vjetra, te je ustvrdila da će novi projekti nastaviti s razvojem kako je dogovoreno.

Francusko tržište vjetra je bilo uzdrmano u svibnju nakon što je odlučeno da se provjeri valjanost tarife na Europskom sudu za pravdu. Za sada tarifa ostaje na snazi, ali dalje ovisi o odluci suda koja bi mogla potrajati i dvije godine. S druge strane novi predsjednik Francuske Francois Hollande je obećao smanjiti ovisnost o nuklearnoj energiji u Francuskoj koja bi djelomično trebala biti nadomještena obnovljivim izvorima energije.

Vlada Francuske je također obećala državnu energetsku debatu na jesen, gdje bi se trebalo diskutirati o svim sektorima obnovljivih izvora energije, a isto tako se neće dopustiti slabljenje zakonskih okvira u samom sektoru vjetra. Francusko udruženje za OIE je pozdravilo te odluke vlade, te vjeruje da će tako biti sačuvano 10.000 poslova u OIE sektoru vjetra, a potencijalno bi se moglo otvoriti još 50.000 poslova u sektoru uz daljnji razvoj istoga.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     nicole birq      francuska      energija vjetra      sektor vjetra      nuklearna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?