Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 15 Lipanj 2012 17:53

GE je objavio priopćenje za medije povodom 10 godina razvoja energije vjetra u toj kompaniji, a samo priopćenje u cijelosti možete pročitati u nastavku.

GE (NYSE: GE) globalni tehnološki lider i opskrbljivač vjetroelektrana i usluga vezanih uz njih slavi 10. godišnjicu predvodništva u industriji energije vjetra. Otkada je ušla u industriju, akvizicijom tvrtke Enron Winda 2002. godine, tvrtka GE instalirala je 18.000 vjetroelektrana i povećala poslovanje sa 500 megavata na 28 gigavata instaliranog kapaciteta. Ove godine tvrtka GE očekuje da će se baze instaliranih vjetroelektrana povećati na više od 20.000 diljem svijeta.

Tvrtkin globalni operativni broj instaliranih vjetrolelektrana proizvodi dovoljno čiste energije svake godine za opskrbu grada kao što je New York. Tijekom proteklog desetljeća, gotovo svaka druga vjetroelektrana instalirana u SAD-u je bila vjetroelektrana tvrtke GE. Također, tvrtka je uvela svoju tehnologiju vjetra na nova tržišta poput Australije, Brazila, Kanade, Kine, Poljske i Turske.

„Proslava 10. godišnjice je vrijeme za obilježavanje naših dostignuća tijekom proteklih godina ali i spoznaje ovoga trenutka kao početka našeg putovanja u sektoru alternativne energije", izjavio je Vic Abate, potpredsjednik za obnovljivu energiju tvrtke GE i bivši predsjednik Upravnog odbora American Wind Energy Association. „Naše 2 milijarde američkih dolara vrijedno ulaganje tijekom prošlog desetljeća je preoblikovalo industriju vjetra i pomoglo učiniti vjetar pouzdanim, konkurentnim i obnovljivim izvorom energije bez ugljika“.

Vic Abate izjavio je da je tvrtka GE predvodnik u energiji vjetra. „Troškovi energije vjetra su se snizili sa srednjih dvoznamenkastih na srednje jednoznamenkaste brojeve velikim dijelom zahvaljujući učinkovitosti vjetroelektrana, proizvodnoj produktivnosti i dostupnosti poboljšanjima“, dodao je Vic Abate. „U sljedeće dvije godine vjetar će proizvesti 5 posto svjetske struje i nastavit će biti jedan od tri najbolja nova izvora za proizvodnju energije  u sljedećem desetljeću.

Rezultat ovog rada je 1.6-100 vjetroeletrana tvrtke GE koja je razvijena specijalno za ostvarivanje visokih performansi i veće učinkovitosti koja je potrebna današnjoj industriji energije vjetra. Tvrtka GE je osigurala više od 2.750 megavata globalnih jamstva za ovu tehnologiju od kada je pokrenuta u svibnju 2011. godine. Sa stometarskim rotorom 1.6 -100 vjetrolelektrana skuplja više energije u područjima sa manje vjetra.

Druga tehnološka prekretnica, napredna tehnologija vjetroelektrana serije 2.5 tvrtke GE je nadmašila 2 gigavata instaliranog kapaciteta širom svijeta. Kao i drugi članovi obitelji vjetroelektrana tvrtke GE, obje 2.5 i 1.6-100 koriste bogato iskustvo tvrtkinih 1.5 megavatnih vjetroelektrana koje su najrasprostranjenije vjetroelektrana na svijetu.


Vic Abate ističe da su Europa, Kanada, Brazil, Kina i Indija vodeća rastuća tržišta za razvoj poslovanja energije vjetra tvrtke GE u bliskoj budućnosti i da je tvrtka GE je dobro pozicioniran na svakom od tih tržišta. „Brzo rastemo u Europi, dok smo u Kanadi i Brazilu također vrlo aktivni“, naglasio je Vic Abate.

Tijekom posljednjih deset godina, tvrtka GE je podržavala veliki broj najvažnijih svjetske projekte vezanih uz energiju vjetra. Kao što su dva najveća takva projekta, 845 megavatna Shepards Flat farma vjetra u Oregonu i CEZ 600 megavatnu Fantanele farma vjetra u Rumunjskoj, najveći europski kopneni projekt. Oba projekta će koristiti 2.5 tehnologiju vjetroelektrana tvrtke GE.

Osim opreme za opskrbu, poslovni sektor održavanja tvrtke GE nastavlja ubrzano rasti. Tvrtka je više nego dvostruko povećala svoja ulaganja u istraživanje održavanja i razvoja u 2010. i 2011. godini dok je razvijala vrhunske lepezu proizvoda. Rješenja za održavanje tvrtke GE ujedinjuju tvrtkinu naprednu tehnologiju, globalne resurse i uslužne objekte kao i mrežu vještih, izvrsno obrazovanih lokalnih tehničara koji su blisko povezani sa inženjerskom organizacijom tvrtke GE.

Tags:     ge      general electric      vjetroelektrana      10 godina      energija vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?