Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

NAREC poziva na investiranje 1/3 milijardi funti u demonstracijski projekt priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2012 19:13

National Renewable Energy Centre (NAREC) objavio je proces nabavke kojim bi identificirao industrijske partnere s kojima bi surađivali u gradnji 100 MW priobalne demonstracijske vjetroelektrane Blyth koja se nalazi pokraj obale Northumberlanda u Velikoj Britaniji.

Ovaj demonstracijski projekt je najveći takve vrste u Velikoj Britaniji, te je zbog toga sad u poziciji izboriti se za dodatne investicije kojima bi to mogla postati vodeća lokacija za testiranje novih tehnologija za priobalne vjetroelektrane.

Andrew Mill CEO NAREC-a je izjavio da će vjetroagregati postavljeni na ovoj lokaciji biti najbolji u svojoj klasi, te će lokacija postati katalizator za dovođenje nove generacije tehnologije do pune proizvodnje. Očekuje se da će ovaj proces dovesti do dodatne konkurentnosti tržišta te će smanjiti rizike projekata.

NAREC očekuje da će dozvole dobiti do kraja godine na dubinama od 38 do 57 metara, a imati će 3 parcele sa po 5 nizova s mjestima za testiranje vjetroagregata. NAREC očekuje da će svaki niz dati drugom operatoru, a osim same demonstracijske lokacije omogućit će u svojim kopnenim postrojenjima ubrzano testiranje komponenti i sustava.

Svaki ugovor koji dobije operator će uključivati dobivanje dozvola, instalaciju, puštanje u pogon i spajanje na mrežu do 35 MW sustava, a radovi će uključivati i temelje, stupove, opremu za vjetroagregate, kabliranje i konačna geotehnička istraživanja.

Izvor: www.narec.co.uk

Tags:     narec      priobalna      vjetroelektrana      demonstracijski projekt      velika britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?