Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Meksiko ubrzano postavlja velike količine vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2012 21:29

Meksiko je trenutačno 24. zemlja u svijetu po instaliranoj snazi vjetroelektrana, a očekuje se da će do kraja godine biti 20., prema podatcima Global Wind Energy Councila (GWEC).

Meksiko je 2005. imao samo 3 MW vjetroagregata, a do kraja ove godine bi trebao imati čak 2 GW. Meksiko ima 14. najveću ekonomiju svijeta, 11. je po ispuštanjima CO2, a 7. na svijetu po proizvodnji nafte.

OIE su u proizvodnji električne energije sudjelovale sa udjelom od 27% tokom 2010., pri čemu najveći udio imaju velike hidroelektrane. U 2010. je Meksiko instalirao 316 MW vjetroelektrana što je 156% više nego godine ranije, a GWEC kaže da je rast vjetroelektrana posljedica boljih regulatornih okvira za energiju vjetra i nove prijenosne kapacitete mreže u regiji Oaxacae gdje ima jako dobrog vjetra.

Što se tiče novih vjetroelektrana, najviše se gradi na najužem području Meksika između Meksičkog zaljeva i Tihog Oceana, u regiji Tehuantepeca. Tamo Acciona gradi 306 MW vjetroelektranu koja će koštati 600 milijuna dolara i proizvoditi električne energije za 700.000 kućanstava. Meksiko bi od top 20 najjačih ekonomija svijeta trebao ostvariti najveći rast instalacija vjetroelektrana, a Meksiko bi mogao ove godine biti peta najjača država po broju novoinstaliranih vjetroelektrana.

Meksički Kongres je ove godine izglasao zakon o klimatskim promjenama kojime je postao tek druga država nakon Velike Britanije koja je usvojila takav zakon. Prema tom zakonu Meksiko će smanjiti svoju emisiju CO2 za 30% do 2020.

Izvor: www.triplepundit.com

Tags:     meksiko      vjetroagregat      vjetroelektrana      acciona
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?