Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

AWEA objavila statistiku za nove vjetroelektrane za prvi kvartal ove godine u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 06 Svibanj 2012 16:46

U prvom kvartalu je instalirano 50% više vjetroelektrana nego godinu prije, ali je još uvijek ugroženo 37.000 poslova zbog završetka modela poticaja kroz poreznu politiku koji koristi SAD.

U prvom kvartalu je dodano 1.695 MW vjetroelektrana kroz 788 dodatnih vjetroagregata u 17 saveznih država. Ovo je najjači prvi kvartal u povijesti SAD-a, a trenutačno ima instalirano 48.611 MW vjetroagregata. U fazi gradnje je dodatnih čak 8.916 MW vjetroelektrana.

Ipak, nepostojanje dugoročne politike te neizvjesnost budućnosti SAD-ovih PTC poticaja koji ističu ove godine ugrožavaju daljnji razvoj sektora vjetra u SAD-u. Nedavno je u jednoj studiji objavljeno da bi se produživanjem PTC-a otvorilo 25.000 novih poslova u iduće četiri godine, a ako se oni ukinu izgubit će se 37.000 poslova.

Što se tiče novih instalacija po državama, najviše je postavljeno u Kaliforniji (370 MW), Oregonu (308 MW), Texasu (254 MW), Washingtonu (127 MW) i Pennsylvaniji (121 MW). Primjetan je i jedan novi trend koji omogućuje korištenje vjetra u geografskim područjima gdje se prije procjenjivalo da nema dovoljno vjetra. U New Hampshireu je tako zabilježen porast od 388%, a u Arizoni od 72%.

Izvor: www.awea.org

Tags:     awea      vjetroelektrane      sjedinjene američke države      kalifornija      oregonu      tecas      vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?