Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa i Toyota Spain zajednički ulažu u električna vozila E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 26 Travanj 2012 14:40

Zajedničkom suradnjom kompanije Gamesa i Toyota Spain povećati će korištenje električnih vozila u Španjolskoj.

Toyota Spain će posuditi Gamesa-i hibridna električna vozila na razdoblje od šest mjeseci za provedbu testiranja tehnologije vozila, pronalaženje potencijalnih ograničenja i analizu sustava za napajanje. Cilj ovakvog dogovora je u što kraćem roku poboljšati proizvodnju i osvojiti masovno tržište hibridnim električnim vozilima u Španjolskoj.

Gamesa će testirati vozila Prius Plug-In u gradskim uvjetima, kao i u svojem centru. Tijekom cijelog vremena testiranja Gamesa će dijeliti svoja saznanja sa Toyota Spain, koja će informacije proslijediti inicijativi Movele, koju koordinira Španjolski institut za energetsku raznolikost i uštede (IDAE), čiji je Toyota član.

Prius Plug-In

"Ovakva energetski učinkovita vozila, koja imaju smanjeno ispuštanje emisija mogu i moraju doprinjeti kratkoročnom, ali i nešto duljem razdoblju uštede energije i očuvanja okoliša, a služe i kao dokaz velikoj zajedničkoj suradnji između sektora energije vjetra i „zelenih“ vozila", izjavio je David Mesonero, Gamesa-in direktor korporativnog razvoja.

U sklopu strategije razvoja različitih tehnologija, Gamesa je odlučna u razvoju „zelene“ mobilnosti, što dokazuje i rad na razvoju postaja za punjenje električnih vozila. Proizvodnja postaja za punjenje vozila već je u tijeku u Gamesa-inoj tvornici u Valenciji, a same postaje postavljene su u Valenciji i u Gamesa-inom glavnom uredu u Madridu.

Uz to, Gamesa je sa Iberdrola-om potpisala ugovor o isporuci postaja za punjenje vozila, te je trenutno u pregovorima sa drugim kompanijama u sektoru.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Toyota      Gamesa      Španjolska      električna vozila      Prius
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?