Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas potpisao ugovor za servisiranje 268 MW vjetroagregata u Italiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 24 Travanj 2012 16:48

Vestas je potpisao ugovor sa ERG Renew S.p.A. za servisiranje 10 vjetroelektrana tokom 15 godina, a sve vjetroelektrane se nalaze u Italiji, snaga im je 268 MW, te uključuje 126 vjetroagregata V90-3.0 MW i V90-2.0 MW.

Vjetroelektrane koje se napominju u ovim ugovorima predstavljaju pola svih vjetroelektrana ERG Renewa. Njihova godišnja proizvodnja je 572.000 MWh što je dovoljno električne energije za opskrbu 500.000 ljudi. Vjetroelektrane se nalaze u regijama Campania i Apulia, a izgrađene su tokom zadnjih 10 godina.

Ugovor uključuje i planirano i neplanirano održavanje, te uključuje garanciju proizvodnje vjetroagregata. Vestas također garantira proizvodnju iz svake pojedinačne vjetroelektrane i iz svih 10 zajedno smanjivanjem gubitaka proizvodnje same vjetroelektrane.

Ovaj ugovor će omogućiti ERG Renew da postigne tri glavna cilja: smanjivanje troškova energije, maksimalnu proizvodnju iz vjetroelektrana i pojačani servis i održavanje istih. ERG Renew S.p.A. je dio ERG Grupe koja ima 548 MW vjetroelektrana u Italiji i Francuskoj. Vestas pak preko tvrtke Vestas Italija sudjeluje na talijanskom tržištu od 1998. godine, te je isporučio 2.664 MW vjetroagregata do kraja prošle godine.

Izvor: www.vestas.com

Tags:     vestas      italija      erg renew      vjetroelektrane      campania      apulia      električna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?