Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Novih 6.000 radnih mjesta u Francuskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 30 Ožujak 2012 17:37

Početkom tjedna francuski konzorcij, kojeg čine kompanije GDF Suez SA, Vinci SA i Areva SA, je najavio otvaranje novih 6.000 radnih mjesta. Radna mjesta biti će otvorena unutar tri nova projekta iskorištavanja energije vjetra na moru u Normandiji.

Nova radna mjesta u FrancuskojUz navedena radna mjesta, kroz slijedećih dvadeset godina u lukama Fecamp, Dieppe, Le Treport i Oiustreham, biti će otvoreno dodatnih 400 radnih mjesta za kvalificiranu radnu snagu, a konzorcij se zalaže i za stvaranje održive prerađivačke industrije koja bi otvorila dodatna radna mjesta. Do sada su se predstavnici ovih triju kompanija susreli sa 80 od 300 potencijalnih, lokalnih tvrtki koje bi sudjelovale na ovim projektima.

Energetski, ekonomski i socijalni plan konzorcija povezan je sa nedavno dobivenim natječajem za izgradnju 3.000 MW vjetroelektrana na moru, koja bi trebala započeti 2015. godine. U industrijskom planu konzorcija predstavljena je i izgradnja novog postrojenja za proizvodnju vjetroagregata, koje će se prostirati na više od 50 hektara luke Le Havre.

Tags:     Francuska      offshore      GDF Suez SA      Vinci SA      Areva SA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?