Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas isporučuje vjetroagregate najvećoj elektrani u Latinskoj Americi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 13 Ožujak 2012 19:38

Vestas je zaprimio narudžbu za isporuku 396 MW vjetroagregata za najveći projekt u Latinskoj Americi, Mareña Renovables, koji će se nalaziti u južnom Meksiku, a sastojati će se od 132 vjetroagregata V90 pojedinačne snage 3 MW.

V90Narudžba je zaprimljena izravno od Mareña Renovables, konzorcija kojeg čine fond Macquarie Mexican Infrastructure Fund, Mitsubishi Corporation, i danska kompanija PGGM. Isporuka vjetroagregata trebala bi započeti u drugoj četvrtini 2012. godine.

Riječ je o ugovoru “ključ u ruke”, što znači da će Vestas pružiti sve usluge izgradnje vjetroelektrane, uključujući građevinske i elektroinstalaterske radove, isporuku, postavljanje i puštanje u rad vjetroagregata, kao i Vestasov sustav VestasOnline® Business SCADA system, te desetogodišnje održavanje koje uključuje paket Active Output Management package AOM 5000, koji optimizira rad elektrane i minimalizira rizike.

Proizvedenu električnu energiju, uz dvadesetogodišnji ugovor, otkupljivati će Cuauhtémoc Moctezuma, a koristiti će se za napajanje tvornica Coca-Cola FEMSA, OXXO i Heineken N.V. u Meksiku, koje će tim potezom smanjiti korištenje fosilnih goriva i povećati korištenje energije vjetra u svojem energetskom miksu.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Meksiko      Mareña Renovables      Latinska Amerika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?