Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Jeftini Night Heron vjetroagregati pomažu u energetskoj neovisnosti Kenije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 21 Veljača 2012 23:24

Night Heron vjetroagregati se proizvode korištenjem lokalnih otpadaka (najčešće automobila), te daju priliku pristupa električnoj energiji u ruralnoj Keniji.

Sami vjetroagregati koštaju malo iznad 2.000 dolara te su vrlo jednostavni za postavljanje. Ove vjetroagregate je osmislio Access:energy a mogli bi pomoći stanovnicima Kenije koji nemaju pristup električnoj energiji (ima ih čak 32 milijuna, odnosno više od pola stanovništva).

Access:energy investira u održive tehnologije u istočnoj Africi, a njihovi Night Heron vjetroagregati mogu proizvesti do 2,5 kWh dnevno. Veličina rotora im je 2,4 metra a snaga im je 700 W. Prosječno mjesečno mogu proizvoditi oko 93 kWh električne energije. To je dovoljno za opskrbu 50 ruralnih kućanstava, a među prvim klijentima su lokalne radio stanice. Night Heronovi vjetroagregati proizvode električnu energiju 2 do 3 puta jeftinije od solarnih panela i to ponajviše zbog upotrebe jeftinih materijala.

Access:energy je ponosan na činjenicu da potiče lokalno stanovništvo u korištenju svojih izvora energije, čime u potpunosti postaju energetski neovisni.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     vjetroagregat      kenija      night heron      optaci      access:energy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?