Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Global Wind Day 2012 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 22 Siječanj 2012 23:19

Global Wind Day obilježava se svake godine 15. lipnja, a glavni koordinatori svih događanja, uz pomoć niza drugih mreža, su EWEA i GWEC. Ovaj dan se u Europi počeo obilježavati 2007. godine, te je 2009. godine prerasao u svjetski događaj koji u cilju ima informiranje što većeg broja ljudi o energiji vjetra i razvoju i mogućnostima njenog iskorištavanja.

Do sada je obilježavanjem ovog dana organizirano više od 230 događaja u 40 zemalja, među kojima je i Hrvatska. Ove godine očekuje se još veći odaziv svih zemalja koje su do sada sudjelovale, kao i sudjelovanje nekih zemalja po prvi puta.

Global Wind Day 2012

U sklopu ovog događaja objavljen je fotografski natječaj pod nazivom „Wind in Mind“, a od fotografa se očekuje da prikažu tehnologiju energije vjetra na novi način. Pobjednika natječaja očekuje nagrada od 1.000 eura, a još pet fotografija biti će nagrađene iznosom od 250 eura. Fotografije će ocijenjivati stručni žiri, a pobjednici će biti objavljeni 15. lipnja. Sve nagrađene fotografije biti će izložene na javnom mjestu u Briselu, i objavljene u časopisima Recharge i Wind Directions.

Svi koji žele prijaviti svoje radove moraju biti stariji od 18 godina, a do 6. svibnja 2012. godine do 20:00 sati (GMT) mogu prijaviti najviše 3 fotografije.

Više o natječaju, uvijetima prijavljivanja fotografija, i samoj prijavi možete naći ovdje.

Očekuje se da će ostala događanja diljem svijeta biti objavljena u travnju ove godine.

 

Izvor: http://www.globalwindday.org/

Tags:     Global Wind Day      natječaj      Hrvatska      EWEA      GWEC
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?