Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Reorganizacija Vestas-a E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 18 Siječanj 2012 21:40

Najveći svjetski proizvođač vjetroagregata, danska kompanija Vestas, najavila je reorganizaciju s ciljem povećanja fokusa na klijente i zaradu, te smanjenja investicija.

Preusmjeravanjem funkcija i zatvaranjem jednog dijela tvornica, kako bi uskladilo proizvodne kapacitete sa potražnjom na tržištu, Vestas planira smanjiti fiksne troškove za više od 150 milijuna eura. Takva odluka uključuje i otpuštanje 2.335 radnika, od kojih 1.500 u Danskoj.

Vestas

Reorganizacija bi trebala učiniti Vestas još značajnijom kompanijom. Izvršni odbor imati će šest članova, čime se želi ostvariti veća funkcionalnost i usredotočenost na sve ključne dijelove poslovanja. Otvorena je i nova Jedinica globalnih rješenja i usluga, koja bi trebala doprinjeti poboljšanju performansi postojećih i novih vjetroelektrana, kao i ubrzanju razvoja usluga i rješavanja problema u poslovanju, tvrde u Vestas-u.

Važno je i napomenuti kako će, ukoliko S.A.D. ne produži PTC (Production Tax Credit), biti otpušteno dodatnih 1.600 radnika na području Amerike. Nakon otpuštanja Vestas će imati oko 20.400 zaposlenih diljem svijeta.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Danska      S.A.D.      reorganizacija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?