Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa otvorila tvornicu lopatica vjetroagregata u Indiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 12 Siječanj 2012 16:49

Gamesa je otvorila tvornicu lopatica za vjetroagregate u Indiji kako bi omogućila izradu lopatica za vjetroagregate G5X-850 kW i G9X-2.0 MW. Tvornica, koja se nalazi u gradu Vadodara, trenutno zapošljava 157 radnika, a predviđa se da će u 2013. godini imati proizvodni kapacitet od 390 lopatica.

U ovu tvornicu Gamesa je uložila 25 milijuna eura, a proizvodnja lopatica za vjetroagregat G5X-850 kW već je u tijeku. Predviđa se da će tvornica opskrbljivati sjever Indije koji pokazuje obećavajući potencijal za iskorištavanje energije vjetra. Točnije, riječ je o područjima Gujarat, Rajasthan, Madhya Pradesh i Maharashtra.

Ovaj potez je korak naprijed u osnaživanju proizvodne baze u Indiji, gdje će Gamesa primjenjivati najnoviju i najbolju tehnologiju proizvodnje vjetroagregata, izjavio je rukovodeći direktor i predsjednik Upravnog odbora, Ramesh Kymal.

Gamesa je nedavno povećala svoju proizvodnu prisutnost u Indiji zajedničkom suradnjom sa Windar Renewable Energy, u kojoj Gamesa ima 32 % udjela.

lopatice Gamesa

Tvornica lopatica za vjetroagregate dio je Gamesa-ine investicije u vrijednosti 60 milijuna eura koja je najavljena u ožujku 2011. godine, a kojom se namjerava osnažiti proizvodna baza u Indiji. Slijedeći korak investicije je izgradnja nove tvornice za proizvodnju kućišta u Tamil Nadu.

Važno je napomenuti i kako je u trećoj četvrtini 2011. godine 20 % svih prodanih Gamesa-inih MW postavljeno upravo u Indiji.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Gamesa      Indija      lopatice      kućišta
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?