Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Škotska planira 2012. godinu posvetiti energiji vjetra E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 05 Siječanj 2012 11:07

Škotske kompanije pozvale su zemlju da iskoristi mogućnost i 2012. godinu posveti energiji vjetra. Vodeće kompanije također su podržale novu oznaku, WindMade, koja promovira proizvode i usluge koje koriste energiju vjetra u svom poslovanju.

WindMadeGrupacija WWF Scotland, u koju su uključene vodeće škotske kompanije, poziva i ostale da im se priključe u korištenju energije vjetra za proizvodnju svojih proizvoda ili pružanje usluga.

Podržana od strane WWF-a, oznaka WindMade posvećena je povećanju investicija u energiju vjetra informiranjem potrošača o kompanijama koje koriste energiju vjetra za svoj rad, istovremeno povećavajući potražnju za takvim proizvodima.

Direktor WWF Scotland-a, Dr. Richard Dixon, smatra kako je Škotska, sa velikim kapacitetom obnovljivih izvora energije, u mogućnosti stvarati proizvode i pružati usluge upravo uz pomoć čiste, zelene energije. Također, želi potaknuti sve više kompanija da prate ovakve pozitivne primjere povećanja poslovanja uz istovremeno smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Dixon se nada da će se s vremenom sve više škotskih kompanija prijaviti za oznaku WindMade, koje će označavati njihovu posvećenost obnovljivim izvorima energije, a samim time unaprijediti njihovo poslovanje.

 

Izvor: http://www.edie.net

Tags:     Škotska      WindMade      emisije stakleničkih plinova
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?