Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa i Iberdrola postigli dogovor za instalaciju 3,8 GW vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 02 Siječanj 2012 15:46

Gamesa i Iberdrola su potpisali predugovor kojim se Iberdrola obvezuje da će u razdoblju od 2013. do 2022. godine na Španjolskom i ostalim tržištima kupovati barem 50% vjetroagregata od Gamese  ili da će ih naručivati dok ne dostignu 3,8 GW instaliranih vjetroagregata.

Ovim ugovorom nastavljaju se zajedničke aktivnosti tih dviju kompanija, koje imaju strateški značaj za Gamesu pošto joj omogućuju da osim same proizvodnje vjetroagregata sudjeluje i u pogonu i održavanju vjetroelektrana, te da se ubace na novo tržište priobalnih vjetroagregata.

Što se tiče ugovora o pogonu i održavanju, dogovorene su sljedeće aktivnosti:

  1. Iberdrola je potpisala s Gamesom trogodišnji ugovor za održavanje 1.748,3 MW vjetroelektrana u Španjolskoj i Portugalu na modelima G5X-850 kW i G4X-650 kW.
  2. Iberdrola će produžiti ugovor o pogonu i održavanju za G8X-2.0 MW vjetroagregate u Španjolskoj i Portugalu kojih sve zajedno ima 2.312 MW.
  3. Oba partnera će započeti istraživati nove metode za održavanja kojima bi se povećala pouzdanost i radni vijek vjetroagregata.

Gamesin izvršni direktor Jorge Calvet je izjavio da je ovaj ugovor odličan novi temelj za kooperaciju tih dviju kompanija, te da omogućuje stabilnost i razvoj Gamese u budućnosti.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     gamesa      iberdrola      vjetroagregat      španjolska      o&m      portugal
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?