Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas zaprimio narudžbu za 52 MW u Španjolskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 30 Prosinac 2011 13:15

Kompanija Vestas zaprimila je narudžbu za isporuku vjetragregata ukupne snage 52 MW za vjetroelektranu El Gallo u Burgosu na sjeveru Španjolske.

Narudžba uključuje dostavu, postavljanje, sve građevinske i elektrotehničke radove, te nadzor svih 26 jedinica vjetroagregata V90-2.0 MW sa visinom tornja od 105 metara.

Uključeni su i Vestas-ovi sustavi VestasOnline® Business SCADA i Condition Monitoring System, kao i dvanaestogodišnji ugovor o održavanju koji uključuje Vestas-ov paket Active Output Management package ‘AOM4000’.

Dostava vjetroagregata za projekt El Gallo započeti će u prvoj četvrtini 2012. godine, a očekuje se da će projekt biti dovršen u drugoj četvrtini 2012. godine.

El Gallo

Naručitelj vjetroagregata je kompanija CyL Energía Eólica SLU, lokalna kompanija iz regije Casilla y León sa velikim iskustvom u projektima iskorištavanja energije vjetra. CyL Energía Eólica SLU dio je gupacije VAPAT, koja je u regiji Castilla y León od 1. siječnja 2011. godine postavila više od 4.800 MW vjetroagregata. Kada je riječ o iskorištavanju energije vjetra Castilla y León je najrazvijenija regija u Španjolskoj.

Procijenjeno je da će vjetroelektrana El Gallo proizvoditi 173.400 MWh električne energije godišnje, čime će se smanjiti emisije CO2 za 56.500 tona. Takva proizvodnja trebala bi biti dostatna za 110.000 stanovnika Španjolske.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Španjolska      El Gallo      VAPAT
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?