Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Što usporava razvoj supermreže? E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 01 Prosinac 2011 00:19

Uspostava europske supermreže na moru, koja bi povezivala europske zemlje i priobalne vjetroelektrane u europskim morima, je vizija koja postoji već duže vrijeme, a čije ostvarivanje zahtjeva rješavanje značajnih i velikih pitanja.

supergridTrenutno ne postoji odgovarajuća elektroenergetska mreža koja povezuje europske zemlje, kao niti priobalna elektroenergetska mreža, izjavila je Ana Aguado, iz udruženja Friends of the Supergrid, na kongresu OFFSHORE 2011 u Amsterdamu. Europi je potreban zajednički pristup razvoju supermreže, a ne prikupljanje pojedinačnih nacionalnih planova razvoja.

Izrazitu potrebu za infrastrukturiranjem elektroenergetske mreže naglasio je i Eddie O'Connor, iz Mainstream renewable power, istaknuvši kako bez europske prijenosne mreže nije moguć potpun prijelaz na sektor obnovljivih izvora energije.

Osnovna prepreka nalazi se u nedostatku europskih pravnih okvira; postojeći okviri imaju određena ograničenja kada je riječ o priobalnoj mreži, zaključila je Olivia Woolley sa sveučilišta Groningen u Nizozemskoj.

Adam Bruce, iz Mainstream renewable energy, smatra kako će integrirana mreža smanjiti cijenu energije vjetra na moru, te naglašava kako tehnologija ne predstavlja nikakve prepreke u razvoju supermreže jer već postoji i čeka primjenu.

 

Izvor: http://blog.ewea.org/

Tags:     offshore      EWEA      supermreža      OFFSHORE 2011
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?