Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Novi rekord energije vjetra u Teksasu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 19 Listopad 2011 18:35

Glavna elektroenergetska mreža u Teksasu (Electric Reliability Council of Texas (ERCOT)) zabilježila je 7. listopada najveću trenutnu proizvodnju energije iz energije vjetra. Riječ je o 15,2%, odnosno 7.400 MW, izvjestilo je Američko udruženje za energiju vjetra (American Wind Energy Association (AWEA)).

S obzirom da energija vjetra smanjuje potrebu za fosilnim gorivima, ne zagađuje okoliš i ne koristi vodu pri proizvodnji električne energije, ovakav novi rekord dobra je vijest za potrošače. Uz to, ovo je još jedan slučaj koji pokazuje kako postojeći sustav može primiti velike količine energije iz energije vjetra, izjavio je Michael Goggin iz AWEA-e.

Teksas je vodeća država unutar Sjedinjenih Američkih Država, a stalan rast novih vjetroagregata i vjetroelektrana u Teksasu i drugim državama pokazuje uspješnu i stabilnu saveznu poreznu politiku.

Energija vjetra proizvodi jeftinu električnu energiju u ovim teškim financijskim trenucima, te je teško ne priznati sve beneficije koje se ostvaruju dugoročnom poreznom politikom, zaključuje Goggin.

Prema ERCOT-u, energija vjetra predstavlja gotovo 58% planiranih projekata nove generacije u Teksasu u slijedećih nekoliko godina.

 

Izvor: http://www.awea.org

Tags:     Teksas      S.A.D.      AWEA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?