Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Projekt EU: OffshoreGrid E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 22 Rujan 2011 17:07

OffshoreGrid je tehnološko-ekonomska studija unutar programa pod nazivom Intelligent Energy Europe, koja razvija znanstveno gledište na priobalnu elektroenergetsku mrežu sjeverne Europe i regulatorni okvir koji obuhvaća tehnološke, ekonomske, političke i regulatorne aspekte.

Cilj ovog projekta je pružiti preporuke i potporu vezano za stvaranje priobalne elektroenergetske mreže u sjevernoj Europi, te kroz studiju ostvariti rezultate koji će doprinjeti razvoju energetske infrastrukture do 2020. godine i nadalje. Projekt je namijenjen prvenstveno europskim zakonodavcima, industriji, te operatorima i voditeljima elektroenergetskih sustava.

U prvoj fazi projekt će obuhvatiti područje oko Baltičkog mora, Sjevernog mora, Engleskog kanala i Irskog mora, a druga faza obuhvatiti će regiju mediterana.

Procjene koje će obuhvatiti tehnološko-ekonomska analiza se sastoje od dva dijela. Jedan je fokusiran na infrastrukturu priobalne mreže, a drugi na elektroenergetsko tržište. Konačna analiza će biti rezultat iteracija ova dva velika poglavlja.

Tijekom cijelog projekta, kroz intervjue, radionice, znanstvene rasprave i savjete, osigurana je podrška konzorcija kojeg čine: 3E, ujedno i koordinator projekta, German Energy Agency(dena), Institute for Renewable Energy / EC BREC IEO, Senergy Econnect, SINTEF Energy Research, National Technical University of Athens, European Wind Energy association, Forwind - Center for Wind Energy Research - University of Oldenburg. Projekt je s radom započeo u svibnju 2009. godine, a trebao bi biti gotov do listopada 2011. godine.

 

Izvor: http://www.offshoregrid.eu

Tags:     Projekti EU      Sjeverno more      offshore      elektroenergetska mreža      EWEA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?