Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sinovel proizveo prototip za vjetroagregat snage 6 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2011 07:06

Sinovel je proizveo prototip vjetroagregata snage 6 MW koji ima mogućnost korištenja i na moru i na kopnu. Prototip je proizveden u Sinovelovoj bazi u Yancheng-u u istočnoj kineskoj provinciji Jiangsu.

Potpredsjednik kompanije Sinovel, Tao Gang je izjavio kako je SL6000 najveći vjetroagregat u Kini. Vjetroagregat je moguće koristiti na moru, na kopnu i na međuplimnim vjetroelektranama; ima lopatice promjera 128 metara, a testiran je na -45°C i pri brzinama vjetra do 62,5 m/s.


Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Vjetroagregat koristi mijenačku kutiju i kavezni asinkroni motor. Također omogućava prolazak kroz stanje kvara prilikom kratkotrajnog ispada napona, sukladno mrežnim pravilima koja su na snazi u Kini. SL6000 je dizajniran po sustavu samoodržavanja, omogučujući na taj način izmjenu mijenjačke kutije, generatora i lopatica bez vanjske dizalice.

Sinovel je među prvima u Kini pustio u rad vjetroagregate snage 1,5 MW i 3 MW. Prošlog listopada proizveo je i prvi prototip snage 5 MW u toj zemlji.

Napretkom u razvoju iskorištavanja energije vjetra na moru, vjetroagregati velikih snaga postali su neizbježan trend u tom sektoru, naglasio je Tao, te je nadodao kako će kompanija uložiti velike napore na inozemnom tržištu sa vjetroagregatima snage 5 i 6 MW.

Prema tvrdnjama međunarodne konzultantske kompanije BTM, Sinovel je postao drugi po redu među najvećim proizvođačima vjetroagregata na svijetu sa 11,1% udjela na tržištu u 2010. godini, prestigavši tako GE. Vestas se nalazi na prvom mjestu.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Tags:     Sinovel      6MW      Kina      offshore      onshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?