Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Google ulaže 55 milijuna dolara u AWEC E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 25 Svibanj 2011 23:48

Kompanija Google produžila je svoj angažman u industriji vjetra ulaganjem 55 milijuna dolara u Alta Wind Energy Center (AWEC) u Kaliforniji. Projekt ukupne snage 1,55 GW razvija Terra-Gen Power, a Google-ovo ulaganje pomoći će u izgradnji dijela Alta IV ukupne snage 102 MW.

 

AWEC, koji se nalazi u pustinji Mojave, će biti najveći projekt na području iskorištavanja energije vjetra u svijetu. Gradnja je započela u rujnu.

Rick Needham, direktor zelenog poslovanja u Google-u je izjavio da Google neće dobijati energiju iz ovog projekta, no AWEC će omogućiti Kaliforniji da ostvari svoj ambiciozan cilj od 33% obnovljivih izvora energije do 2020. godine. Kompletan projekt povećati će iskorištavanje energije vjetra u Kaliforniji za 30%.

Sa ovim ugovorom Google je uložio ukupno više od 400 milijuna dolara u sektor čiste energije, te se nadaju da će AWEC-ov uspjeh ohrabriti financiranje i razvoj obnovljivih izvora energije u budućnosti.

Google je u travnju objavio ulaganje od 100 milijuna dolara u projekt Shepherds Flat ukupne snage 845 MW. Projekt je lociran u Oregonu.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com

Tags:     Google      AWEC      Terra-Gen Power      SAD
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?