Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sustav namijenjen industriji obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2011 22:34

Na događaju All-Energy održanom u Škotskoj, kompanija Aubin predstavila je Gel Lift sustav (GLS) namijenjen za korištenje pri postavljanju jedinica za korištenje obnovljivih izvora energije na moru. Tehnologija koristi gel niske gustoće, koji se može ponovo iskoristiti, te nije opasan za okolinu.

Aubin, zajedno sa partnerom Ecosse Subsea, trenutno razvija tehnike postavljanja GLS-a za korištenje sa tehnologijom za iskorištavanje energije vjetra, valova i plime i oseke. GLS može poduprijeti strukturu težine veće od 1.000 tona, te može raditi na dubiti do 100 metara.


Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Paddy Collins, direktor Aubin-a, izjavio je kako kompanija vjeruje da će GLS omogućiti developerima vjetroagregata da ih postavljaju brzinom kojom ih rade, bez potrebe čekanja da završe nekoliko jedinica prije nego ih postave na moru.

Uz cijenu svakog vjetroagregata od oko 5 milijuna funti, i ograničen prostor u tvornicama, izrazito je korisno ponuditi sustav koji omogućava postavljanje jedinica kako se grade. To je također brže za razvoj tržišta jer nema nepotrebnog čekanja, nadodao je Collins. Kompanija je istražila tržište, te vjeruju kako ne postoji ništa slično kao GLS.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com

Tags:     All-Energy      GLS      Aubin
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?