Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Doktori rekli da vjetar i solar trebaju zamijeniti ugljen E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 19 Travanj 2011 16:51

Doktori, medicinske sestre i specijalisti sa plućnog odjela bolnice u Ontariju su krenuli sa skupom reklamnom kampanjom kojom će promovirati energiju vjetra i solarnu energiju naspram korištenja elektrana na ugljen u toj najnapučenijoj Kanadskoj provinciji.

Ta kampanja koja promovira obnovljive izvore energije dolazi nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora. Trenutačna liberalna vlast je rekla da će ugasiti sve Ontarijove elektrane na ugljen do 2014., a sama provincija ima oko 13 milijuna ljudi. Naspram njih suparnička konzervativna stranka je oštro kritizirala tu želju da se ugljen zamijeni obnovljivim izvorima energije.

Inače, promotivne reklame imaju naslov „Doktori i medicinske sestre podržavaju zelenu energiju“ , a u njima se napominje da su elektrane na ugljen uzrokovale više od 150.000 bolesti i 300 smrti samo tokom prošle godine.

Kritičari vjetroelektrana u Ontariu su se žalili da vjetroagregati mogu stvarati zdravstvene probleme ljudima koji žive blizu istih. Gideon Forman, glasnogovornik kampanje kaže da su istraživanja pokazala da se ugljen mora staviti van upotrebe i da su elektrane na ugljen najveći izvor štetnih plinova u toj provinciji. Forman ističe da je glavna razlika između vjetroelektrana i ugljena ta što su elektrane na ugljen same po sebi štetne, a vjetroagregati nisu.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     vjetar      solar      ugljen      energija      doktori      ontario
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?