Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas osvojio Zayed Future Energy Prize i polovinu donirao WindMade-u E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 20:03

Danski proizvođač vjetroagregata Vestas nagrađen je ovogodišnjom nagradom Zayed Future Energy Prize. Žiri je naglasio kako je nagrada priznanje kompaniji za izvanredno vodstvo u razvoju energije vjetra, čak i u periodima kada je potražnja oslabila. Na natječaju je sudjelovao rekordan broj kompanija i organizacija, čak 391, iz 69 zemalja.

Nagradu od 1,5 milijuna dolara, u vrlo kratkom vremenu, donirao je Ditlev Engel, izvršni direktor u Vestas-u. Polovina je donirana novoj ne-vladinoj organizaciji WindMade, koju je osnovao Vestas zajedno sa UN Global Compact, WWF, GWEC, Bloomberg, LEGO i PwC.

Preostalih 750,000 dolara ravnomjerno je podjeljeno četvrtom, petom i šestom mjestu u finalnom izboru. Doniranih 250,000 svakome namijenjeno je za daljnji razvoj na području obnovljivih izvora energije.


Izvor: www.vestas.com

Zayed Future Energy Prize nagrada počela se dodjeljivati 2009. godine, a nastala je u čast ostavštini pokojnog utemeljitelja i predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Zayed bin Sultan Al Nahyan. To je ujedno i jedna od najprestižnijih i najvećih nagrada za inovacije, vodstva i postizanja konkretnih rezultata u području obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: www.gwec.net

Tags:     Zayed Future Energy Prize      Vestas      WindMade
 
Komentari (1)
Vetrogeneratori
1Četvrtak, 03 Veljača 2011 23:18
Jovan Stojiljkovioc
Postovana Gospodo, nisam ni znao da postoji nagrada Zayed Future Energy Prize, pa me interesuje kako moze da se ucestvuje na tom takmicenju jer imamo VETROELEKTRANU sa svojim kolegom koju zajedno radimo. Nije uobicajna ali daje izvanredne rezultate. Moze da bude i hidroelektrana i elektrana na talasima. Postavljena na jedrilicu moze da se krece u suprot vetru. Treba nam finansije da se uradi prava velicina. Kontakt Milija
064 4397131, Jova 064 92 n30 596.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?