Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Cleanfield Energy osvaja urbana područja E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 31 Prosinac 2010 14:44

Cleanfield Energy, podružnica kanadske kompanije Cleanfield Alternative Energy Inc., u urbanim sredinama širom svijeta instalira male vjetroagregate sa vertikalnim osima, invertere i solarne fotonaponske ćelije. Posebno su zamijećeni upravo po svojem jedinstvenom vjetroagregatu sa vertikalnim osima snage 3,5 kW (v3.5) koji je dizajniran kako bi što efikasnije djelovao u urbanim područjima.

V3.5 je vjetroagregat sa tri vertikalne lopatice koje rotiraju oko središnje osi, a u stanju je proizvoditi čistu energiju za komercijalna, industrijska, poljoprivredna i stambena tržišta.

Prednosti vertikalno pozicioniranih lopatica su sposobnost da učinkovito „hvataju“ turbulentne vjetrove koji su tipični za urbane sredine, osobiti za naseljena mjesta; rad na nižim brzinama čime se smanjuju vibracije i buka; te poseban dizajn koji pruža mogućnost iskorištavanja vjetra iz svih smjerova.


Izvor: www.cleanfieldenergy.com

V3.5 je moguće instalirati na zgrade, ali i direktno na krovove kuća, te na taj način pruža učinkovito rješenje na mjestima gdje postoje ograničenja zbog lokalnih propisa, a njegov jednostavan i robustan dizajn rezultira minimalnim održavanjem i dugim vijekom trajanja.


Izvor: www.cleanfieldenergy.com


Izvor: www.cleanfieldenergy.com

Lopatice su ojačane stakloplastikom, što minimalizira zaleđivanje u zimskim uvijetima, a Cleanfield Energy nudi i offsite nadzor preko računala, te je na taj način moguće pravovremeno uočiti preventivno održavanje.

Do sada je Cleanfield Energy instalirao svoje vjertoagregate u Americi, Kanadi, Sloveniji, Kini, te Irskoj.

 

Izvor: www.cleanfieldenergy.com

Tags:     Cleanfield Energy      vertikalne osi      mali vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?