Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Lansirani planovi za budućnost tehnologije energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 06 Travanj 2010 22:33

U tijeku su planovi za razvoj gigantskih 10 MW vjetroagregata ili većih, lopatice agregata koje će biti 80 m, i postrojenja za testiranje koja bi poboljšala znanja u sektoru vjetra, prema konceptu razvoja tehnologije vjetra tokom iduće tri godine.

Uz razvoj puno većih vjetroagregata, pokušat će se povećati njihova efikasnost. Planovi, koji se nalaze u dokumentu TP Wind – Platforma tehnologije za Europsku energiju vjetra – pokazuje kako bi oko 1,4 milijarda eura moglo biti potršeno između 2010.-2012. na javne i privatne investicije.

Financiranje je dio većeg ulaganja od 6 milijardi € koje je indentificirano od strane Europske komisije za sektor vjetra. To je karta puta energije koja je financirana javno i pirivatno, i kao takva je jedan od alata Europske komisije da pomogne Europi dostići svoj cilj od 20% obnovljivih izvora do 2020.

Za priobalne vjetroelektrane fokus je na razvoju implementacije velikih podstruktura, uključujući inovativne podstrukture.

„Za mreže je cilj da se osigura stabilan i siguran rad budućih sustava sa velikom integracijom snage vjetra“, izjavio je Nichlas Fichaux, glavni tajnik TP Wind-a.

Rad na razvoju budućnosti tehnologije vjetra bi trebao početi u lipnju ove godine.

Izvor: www.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?