Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens će izgraditi tvornicu vjetroagregata u Britaniji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 29 Ožujak 2010 22:31

Siemens će investirati 80 milijuna € da napravi tvornicu priobalnih vjetroagregata u Velikoj Britaniji.

 

„Sa novom proizvodnjom vjetroagregata u Velikoj Britaniji guramo našu strategiju investiranja u atraktivna tržišta za ekološku tehnologiju“, izjavio je Peter Löscher, Predsjednik i CEO Siemens AG-a. „U predvidivoj budućnosti tržište vjetra u Velikoj Britaniji će biti karakterizirano velikim priobalnim projektima, a mi ćemo samo povećati našu tržišnu prednost sa novim postrojenjem za proizvodnju.“

Löscher je potpisao MoU sa Britanskim premijerom Gordonom Brownom. Andreas Goss, iz Siemensovog odjela u Velikoj Britaniji je izjavio da će nova Siemensova tvornica stvoriti 700 novih lokalnih poslova kad počne raditi, kao i dodatne indirektne poslove. Također je rekao da postoji potencijal za povećanje postrojenja u budućnosti.

Siemens trenutačno istražuje potencijalne lokacije za gradnju na Britanskoj istočnoj i sjeveroistočnoj obali. Nova tvornica će proizvoditi iduću generaciju vjetroagregata za piobalno korištenje. Očekuje se da će početi sa radom 2014., i sa isporukom prvih vjetroagregata do 2015. Više od 40% električne energije iz vjetra u Britaniji se proizvodi iz Siemensovih vjetroagregata.

Premijer Brown je rekao da novi priobalni vjetroagregati mogu stvoriti 70.000 novih poslova, ali prošle godine je 600 ljudi izgubilo posao kad je Vestas zatvorio jedinu veću tvornicu vjetroagregata na otoku Wight.

Siemens je formiran u Velikoj Britaniji prije 167 godina i tamo ima 17.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodima od 4 milijarde eura. Sjedište Siemensa je u Münchenu u Njemačkoj.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?