Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Posljednja prilika da pružite svoju podršku energiji vjetra E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 16 Prosinac 2010 14:44

Gotovo 10.000 ljudi sudjelovalo je u kampanji EWEA-e ove godine „posvajajući“ vjetroagregate ili glasujući za neke koje su njihovi prijatelji „posvojili“ pokazujući time svoju podršku energiji vjetra.

Kampanja pod nazivom „Breath of fresh air“ za nekoliko će dana dostići svoj vrhunac, EWEA će objaviti imena dvoje pobjednika natječaja „Reci prijatelju“ čija je glavna nagrada put u Dansku i Švicarsku.


Izvor: freshair.ewea.org

Jedna od nagrada je vikend u Kopenhagenu i posjet vjetroelektrani organiziran od strane Danske udruge industrije vjetra. Danska je, sa više od 20% električne energije dobivene od energije vjetra, pionir energije vjetra u svijetu, a također je i dom vodećih proizvođača vjetroagregata. Njezin glavni grad dom je najstarije monarhije na svijetu, sadrži mnogobrojne muzeje, modernu arhitekturu svjetskog glasa, te mrežu kanala i kamene trgove koji vas vode ravno u prošlost.

Druga nagrada je donacija od strane sol-E Suisse, švicarske podružnice BKW FMB Ltd, aktivne u obnovljivim izvorima energije i operatera Juventa, najveće Švicarske vjetroelektrane. Nagrada je izlet do vjetroelektrane Mont-Crosin. Regija se nalazi u planinama na gotovo 1.200 m nadmorske visine, u predivnom krajoliku švicarskih Jura u kantonu Bern.

Još uvijek imate vremena „posvojiti“ jedan od vjetroagregata i osvojiti jednu od ovih zanimljivih nagrada!

 

Izvor: blog.ewea.org

Tags:     EWEA      Breath of freh air      Danska      Švicarska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?