Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Irska udruga za vjetroelektrane predstavila stranicu koja prati statistiku vjetra u toj državi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 30 Ožujak 2015 17:28

Irska udruga za energiju vjetra odnosno njezin mali tim predstavio je web stranicu WindFacts.ie na kojoj će podijeliti sve osnovne informacije o vjetroelektranama u toj državi.

Na izuzetno modernoj responzivnoj internet stranici se mogu naći osnovni podaci o ukupnoj instaliranoj snazi vjetroelektrana u toj državi koja trenutačno iznosi 2.897 MW što povremeno pokriva i 50% potreba za električnom enerigjom u toj državi. Ušteda na godišnjoj razini, što se tiče uvoza goriva, je oko 230 milijuna eura. U samom sektoru radi 3.400 ljudi, a u pogonu je više od 200 vjetroelektrana.

Najzanimljivi dio stranice je Wind Energy Live gdje se može pratiti trenutačna proizvodnja električne energije iz vjetroelektrana, te postotak koji one tretnuačno pokrivaju. Osim toga se može vidjeti i koliko irskih kućanstava vjetroelektrane trentaučno pokrivaju. Također se mogu pratiti i povijesni podaci proizvodnje. Situaciju u proizvodnji uvijek možete pratiti ovdje.

Možemo se samo nadati da će jednog dana ovakva web stranica biti napravljena za hrvatsko tržište i da ćemo osim vjetroelektrana na njoj moći pratiti i proizvodnju iz solarnih elektrana te drugih obnovljivih elektrana.

Tags:     windfacts      irska      udruga za vjetroelektrane      statistika vjetra
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?