Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesin projekt za vjetroagregat na moru snage 15 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Studeni 2010 23:08

Gamesa, zajedno sa još nekoliko kompanija i znanstvenih institucija, planira do 2020. godine razvoj priobalnog vjetroagregata snage 15 MW. Projekt Azimut Offshore Wind Energy 2020 uključuje 11 kompanija i 22 istraživačka centra specijalizirana za tehnologiju priobalnih vjetroagregata. Cilj projekta je razviti velike vjetroagregate za upotrebu na moru koristeći španjolsku tehnologiju.

Ukupna investicija u ovaj projekt iznositi će 25 milijuna eura tokom slijedeće četiri godine, a projekt je sufinanciran od strane kompanija koje u njemu sudjeluju.

U Gamesi kažu da je početni cilj razvoj vjetroagregata za rad na moru snage 15 MW koji je u mogućnosti prevladati sve tehničke i financijske prepreke s kojima se trenutno suočavaju vjetroelektrane na moru. To uključuje dostupnost, temelje, transport i troškove.

Gamesa je zadužena za sve aktivnosti vezane za iskorištavanje energije vjetra; Acciona Windpower zadužena je za tehnologiju pretvorbe energije vjetra u električnu energiju; Alstom Wind će upravljati morskom strukturom i podstrukturnim segmentima; Acciona Energia zadužena je za konstrukciju, izvedbu i održavanje; a Iberdrola Renovables će upravljati spajanjem na mrežu.

Projekt Azimut odobrio je španjolski centar za razvoj industrijske tehnologije (CDTI), dio Ministarstva znanosti i inovacija, a u okviru šestog kruga dodjela potpora za istraživanje i razvoj unutar programa Cenit (National Strategic Consortium in Technical Research).

Ostali sudionici ovog programa su: Tecnicas Reunidas, Ingeteam, Ingeciber, Imatia, Tecnitest Ingenieros i DIgSILENT Iberica.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     Gamesa      vjetroagregat 15MW      Cenit
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?