Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Indija planira učetverostručiti instaliranu snagu obnovljivih izvora energije na 175 GW do 2022. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 03 Ožujak 2015 10:58

Kao dio plana Indijske vlade da do 2022. svako kućanstvo u toj zemlji ima pristup električnoj enegije je najavljen plan da se u toj državi do te godine učetverostruči instalirana snaga iz obnovljivih izvora energije na 175 GW, objavio je Financijski Ministar Arun Jaitle u subotu.

Indija planira izgraditi 100 GW fotonaponskih sustava, 60 GW vjetroelektrane, 10 GW biomase i 5 GW hidroelektrana u tom razdoblju. Ovaj cilj bi mogao biti teško dostižan s obzirom da bi godišnje instalacije trebale poprilično rasti, a u isto vijeme Indija razmišlja o ukidanju poreznih olakšica koje su se koristile za poticanje obnovljivih izvora energije. U prošlosti su instalacije padale kada su se porezne olakšice ukinule.

Ashish Sethis iz Bloomberg New Energy Financea je izjavio da su ovi ciljevi prilično ambiciozni s obzirom da se u Indiji u dobroj godini instalira maksimalno 4.900 MW OIE elektrana, a za postizanje ovog cilja bi se moralo godišnje instalirati otprilike 20.000 MW.

Premijer Indije Narendra Modi je postavio cilj o 24 satnom pristupu električnoj energiji, čistu pitku vodu i WC za svako kućanstvo do 2022. godine kada će Indija slaviti 75 godina neovisnosti. On želi da se električni ciljevi postignu uz pomoć obnovljivih izvora energije te je tražio državne tvrtke da počnu ulagati u čistu energiju. Trenutačno trećina Indijaca nema električnu energiju, a ukupno instalirana snaga obnovljivih izvora energije joj je 34 GW.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     električna energija      indija      hidroelektrane      solarni fotonapon      vjetroelektrane biomasa      bloomberg
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?