Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sjedinjene Američke Države prošle godine instalirale četiri puta više vjetroelektrana nego godinu ranije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 22:06

Novi AWEA-in (Američka udruga za energiju vjetra) izvještaj je pokazao da se Američko tržište vjetroelektrana oporavilo prošle godine sa četiri puta više instaliranih vjetroelektrana nego 2013. godine.

Prošle godine je tako instalirano 4.850 MW vjetroelektrana čime je ukupna instalirana snaga skočila za 8% na ukupno 65.875 MW. Unatoč prilično impresivnom rezultatu isti je još uvijek značajno manji naspram rekordne 2012. godine kada je dovršeno čak 13.000 MW vjetroelektrana. Industrija je za slabiji rezultat optužila nesigurnost povezanu sa poticajima koji se svake godine produžuju u zadnjem trenutku. Industrija se nada da će se PTC (porezna olakšica) konačno produžiti na više godina čime bi se postavio stabilan regulatorni okvir za taj izvor energije i omogućilo daljnje smanjivanje troškova proizvodnje energije iz vjetroelektrana.

Tokom prošle godine su dovršene vjetroelektrane u 19 saveznih država, pri čemu je izgrađena snaga bila dovoljna za pokriti potrebe za energijom 1,4 milijuna kućanstava. U izgradnji je skoro pa rekordan broj vjetroelektrana kao što je bilo i početkom prošle godine, a ukupno se radi o čak 12.700 MW vjetroelektrana. Trenutačno se grade vjetroelektrane u 22 savezne države, a tokom zadnjeg kvartala prošle godine je započeta gradnja za otprilike 2.800 MW vjetroelektrana.

Što se tiče instalacija po saveznim državama vodeći je bio Texas sa 1.800 MW, a pratitelji su Oklahoma, Iowa, Washington i Colorado.

Inače vjetroelektrane u SAD-u sada godišnje isplaćuju više od 180 milijuna dolara vlasnicima zemljišta za korištenje istih, a tokom zadnjih pet godina su prosječno zapošljavale 75.000 ljudi godišnje.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     awea      vjetroelektrane      sad      instalirana snaga      texas      colorado      oklahoma      iowa      washington
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?