Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Suzlon prodao Senvion za 1 milijardu eura E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 22 Siječanj 2015 16:50

Indijska tvrtka za proizvodnju vjetroagregata Suzlon je prodala svoju Njemačku tvrtku kćer Senvion (bivši RePower) privatnoj tvrtci za 1 milijardu eura.

Suzlon, čije je sjediše u Puneu, Indiji je prema službenoj objavi jutros ušao u "definitivni dogovor" sa tvrtkom Centerbridge Partners LP, grupom sa uredima u Londonu i New Yorku. Transakcija koja je u potpunosti realizirana u gotovini također uključuje i "buduću zaradu od dodatnih 50 milijuna eura". Osim toga Senvion će Suzlonu dati licencu za tehnologiju priobalnih vjetroagregata za Indijsko tržište, a s druge strane Suzlon će Senvionu dati licencu za svoj S111-2,1 MW vjetroagegat namijenjen za tržište SAD-a.

Suzlon je u svojoj objavi za medije izjavio da je 100% prodaja udjela dio Suzlonove strategije da smanji svoj dug i da se fokusira na domaće tržište, te tržišta s velikim rastom kao što su SAD i Kina i nadolazeća tržišta kao što su Brazil, Turska, Meksiko i Južnoafrička Republika. Transakcija bi prema Suzlonu trebala biti dovršena prije kraja trenutačne financijske godine.

Senvionov CEO Andreas Nauen je izjavio da je sa Centerbridgeom Senvion dobio financijski jakog i predanog investitora - što je važan korak za postizanje daljnjog rast tvrtke. Uz pomoć Centrebridgea će Senvion moći realizirati svoj puni potencijal na tržištu energije vjetra. Cilj Senviona je nastaviti profitabilni rast, te povećati svoj udio na svojih glavnih pet tržišta: Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi i Francuskoj. Drugi cilj je da Senvion i dalje zadrži jaku poziciju u priobalnom sektoru.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     suzlon      senvion      njemačka      indija      vjetroagregat      prodaja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?