Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tržište plovila za prijevoz vjetroagregata moglo bi se upeterostručiti E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 11 Prosinac 2014 23:54

Rast projekata iskorištavanja energije vjetra na moru direktno će utjecati na veću potražnju za plovilima za prijevoz vjetroagregata, čije bi se tržište u narednih šest godina moglo upeterostručiti, stoji u izvješću kojeg je provela GlobalData.

Pacific Orca

Svjetsko tržište plovila koja prevoze i postavljaju vjetroagregate moglo bi rasti za oko 30% godišnje, te bi sa sadašnjih 0,56 milijardi dolara do 2020. godine trebalo doseći 2,93 milijarde dolara. GlobalData predviđa kako će kapaciteti energije vjetra na moru značajno porasti sa 1,78 GW u 2014. godini na 7,85 GW u 2020. godini.

Europa je trenutno vodeće tržište koje je u 2013. godini ostvarila 90% ukupnih prihoda, a u narednim godinama nastaviti će bilježiti rast. Trenutno u Europi postoji veliki broj projekata energije vjetra na moru koji su u fazi planiranja ili početka izgradnje, specijalizirana plovila koja služe za prijevoz i postavljanje vjetroagregata na moru još su uvijek u vrlo malom broju iako je njihov broj od dva plovila u 2005. godini porastao na 40 plovila u 2014. godini.

Nova plovila omogućavanju učinkovitiju izgradnju, te osiguravaju developerima kraće vrijeme izgradnje. Imaju veći kran i veću površinu palublja, što omogućava prijevoz još više jedinica istovremeno, čime se smanjuje broj povratka do obale, te sama potrošnja goriva i općeniti troškovi.

 

Izvor: http://energy.globaldata.com/

Tags:     GlobalData      plovila      offshore      energija vjetra na moru
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?