Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Američki kongres produžio PTC poticaje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 05 Prosinac 2014 09:48

Američki Dom zastupnika je prije par dana glasao za produživanje poreznih kredita do kraja ove godine, iako su se predstavnici sektora vjetra nadali višegodišnjem produžavanju istog.

Dom zastupnika je u omjeru 378 prema 46 glasao za jednogodišnje produženje, te je poslao zakon američkom senatu. Republikanci i demokrati su htjeli uvesti duže produženje PTC-a, ali nisu uspjeli zbog toga što je Bijela kuća prijetila da će staviti veto na zakon.

Američka udruga za energiju vjetra se zalagala za duže produljenje jer ovo trotjedno produživanje ubija mogućnost sektora da otvara nova dugoročna radna mjesta. Ovakva situacija se već dogodila 2013. godine kada je PTC ugašen i zbog čega je broj investicija pao za 92%, te je izgubljeno skoro 30.000 radnih mjesta.

Ovo kratkotrajno rješenje znači da će se Kongres PTC-om ponovno baviti iduće godine. PTC plaća 2,3 centa po kWh tokom prvih deset godina rada vjetroelektrane, a produžetak se odnosi samo na projekte čija je gradnja krenula prije kraja 2014. godine ili za tvrtke koje su uložile minimalni propisan iznos za sigurnu investiciju.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     amerika      dom zastupnika      senat      ptc      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?