Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa po prvi puta isporučuje svoj novi G114 2,5 MW vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 13 Studeni 2014 13:25

Španjolski proizvođač vjetroagregata Gamesa je potpisao ugovor sa tvrtkom John Laing iz Velike Britanije za isporuku svojih prvih G114 2,5 MW vjetroagregata.

Ugovor pokriva isporuku šest vjetroagregata koji su projektirani za lokacije klase II, na lokaciju vjetroelektrane Rammeldalsberget u općini Vasternorrland u Švedskoj. Isporuke bi trebale krenuti u listopadu 2015. godine, a puštanje u pogon se očekuje u prvom kvartalu 2016. godine. Gamesa je povodom potpisa ugovora objavila da ovo predstavlja ključan trenutak u strategiji prodaje Gamese pošto demonstrira kredibilnost novih Gamesinih vjetroagregata u očima kupaca.

Vjetroagregati će biti opremljeni sa Gamesinom MaxPower tehnologijom koja može povećati nominalnu snagu sa 2,5 MW na 2,6 MW na pojedinim lokacijama. Prema Gamesinim podacima G114 2,5 MW vjetroagregat proizvodi 29% više električne energije u odnosu na G97 2 MW vjetroagregat, te time smanjuje trošak energije za 10%. Gamesi je ovo treći ugovor sa tvrtkom John Laing, a prva dva su bila za lokacije u Škotskoj odnosno Švedskoj.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     gamesa      španjolska      proizvođač      vjetroagregat      velika britanija      švedska      vjetroelektrana      ugovor
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?