Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuske vjetroelektrane postavile novi rekord u udjelu ukupne potrošnje električne energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Studeni 2010 14:49

Francuske vjetroelektrane su 11. studenoga postigle novi rekord u opsrkbljivanju Francuske električnom energijom tokom dana. U 24 sata su vjetroelektrane pokrivale 5% ukupne proizvodnje električne energije.

Jaki vjetar koji je puhao po cijeloj Francuskoj je tokom noći postigao da su vjetroelektrane imale svoj maksimum od pokrivenih 7% ukupne potrošnje. U tom trenutku su davale snagu od 3.885 MW, prema podatcima operatora mreža (RTE).


izvor: www.windpowermonthly.com, Pariz noću

Sindikat Obnovljivih Izvora Energija (SER) je rekao da su agregati radili na preko 70% svoje ukupne snage, što je bila skoro dvostruka veća proizvodnja nego što konzumira grad Pariz. U cijeloj Francuskoj je sada instalirano oko 5,16 GW vjetroelektrana.

Interesantno je primijetiti da je unatoč jakom vjetru u cijeloj zemlji opterećenje kojim su radile vjetroelektrane bilo samo 70% ukupno instalirane snage, što je samo još jedan dokaz kako geografska raspodjeljenost vjetroelektrana značajno utječe na smanjivanje utjecaja ukupne varijabilnosti proizvodnje, te se samim time smanjuje predviđeni "worst case" scenarij utjecaja na mrežu. I omogućava veći udio vjetroelektrana u elektroenergetskom sustavu.

Izvor: www.windpowermonthly.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?