Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Areva i Gamesa se i službeno ujedinili za priobalno tržište vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 07 Srpanj 2014 17:03

Proizvođači vjetroagregata Areva i Gamesa su potpisali obvezujući ugovor za otvaranje zajedničke tvrtke koja će biti u 50% / 50% vlasništvu, a koja će raditi u priobalnom sektoru vjetroelektrana. Ugovor je potpisan nešto ranije nego što je najavljivano.

Završetak transakcije se očekuje u četvrtom kvartalu ove godine, nakon što ga odobre Francuska vlada i Europska Unija. Nova tvrtka će imati narudžbi za 2,8 GW priobalnih vjetroelektrana, te cilj ostvarivanja 20% udjela tržišta priobalnih vjetroelektrana do 2020. godine.

Gamesa će u zajedničku tvrtku uložiti imovinu vrijednu 195 milijuna eura, a koja uključuje 5 MW priobalni vjetraogregat, svu tehnologiju koja se može iskoristiti u priobalnim vjetroelektranama, mogućnosti održavanja i upravljanja i industrijski know-how.

Areva će pak uložiti imovinu od 280 milijuna eura, uključujući kapital od 70 milijuna eura, njihove 5 MW i 8 MW platforme, 2,8 GW narudžbi, tvornicu za sastavljanje vjetroagregata u Bremerhavenu i tvornicu lopatica u Stadeu, te kompletni inženjersko znanje.

Zajednička tvrtka će ispuniti sve ciljeve koje je Areva imala, uključujući tvornicu u Le Havreu i druge industrijske poduhvate u Francuskoj i Velikoj Britaniji. Sjedište tvrtke će biti u Zamudiu, Španjolskoj i Parizu.

Tvrtka će u ponudi imati dva 5 MW priobalna vjetroagregata koji će im povećati fleksibilnost na tržištu, te će dodatno razvijati 8 GW priobalni vjetroagregat koji bi htjeli iskoristiti za priobalne vjetroelektrane snage 1 GW za koje Areva isporučuje vjetroagregate 2021. godine.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     gamesa      areva      vjetroelektrane      francuska      velika britanija      priobalni vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?