Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

RenewableUK tvrdi da će kopnene vjetroelektrane biti najjeftiniji izvor električne energije do 2020. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Lipanj 2014 21:27

RenewableUK je predstavio manifest kojim obećaje da će kopnene vjetroelektrane biti najjeftiniji izvor nove električne energije do 2020. godine.

Manifest je predstavljen prije par dana tokom godišnjeg Parlamentarnog prijema u Westminsteru, te je predstavio doprinos koji mogu dati vjetroelektrane, plima i oseka i drugi OIE u energetskoj stabilnosti Velike Britanije, te u borbi protiv klimatskih promjena.

U manifestu se predstavlja i politika koju vlada treba provesti kako bi postigla svoje 2020 ciljeve za kopnene vejtroelektrane. Povodom toga je osnovana i radna skupina koja će do kraja godine identificirati probleme, te preporučiti na koji način ih se može riješiti.

Manifest također potvrđuje cilj priobalnih vjetroelektrana na kojima bi se želio dostići trošak od 100 funti/MWh tokom radnog vijeka projekta do 2020. godine. RenewableUK smatra da bi za postizanje tih ciljeva trebalo uvesti obvezujući cilj za 2030. godina, pošto će se inače teško ispuniti ciljevi i za 2020. godinu.

Što se tiče smanjivanja troškova za električnu energiju traži se efektivna cijena za emisiju stakleničkih plinova, te reforma feed-in-tarife za OIE. Također se poziva za ukidanje maksimalne godišnje instalacije elektrana koje koriste oceansku energiju na 30 MW, te vraćanje starih poticaja za vjetroagregate manje od 15 kW.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     renewableuk      električna energija      manifest      westminster      kopnene vjetroelektrane      velika britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?