Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SAD objavio dobitnike financiranja za demo projekte priobalnih vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 08 Svibanj 2014 16:14

Fishermens Energy, Dominion Virginia Power i Principle Power su dobili po 47 milijuna dolara od Američkog Odjela za energiju kako bi izgradili tri projekta priobalnih vjetroelektrana.

Fishermens je predložio projekt Atlantic City snage 25 MW u vodama savezne države New Jersey, a projekt će koristiti tzv. "jacket" temelje koji su jednostavniji i jeftiniji od tradicionalnih temelja za priobalne vjetroelektrane.

Dominion pak priprema 12 MW pilot projekt otporan na uragane koji se nalazi pokraj planiranog područja za priobalne vjetroelektrane snage 2 GW. Principle Power sa svojim partnerom Deepwater Windom planira 30 MW plutajući demonstracijski projekt 15 milja od Coos zaljeva u Oregonu na dubinama od preko 300 metara. Projekt će koristiti Windfloatovu poluuronjenu tehnologiju temelja.

Bez financiranja za projekt su ostali University of Maine sa 12 MW projektom, Baryonycov 18 MW projekt i Lake Erie Energy Development Corporation snage 18 MW.

Sva tri projekta koji su dobili financiranje bi trebali ući u pogon 2017. godine, a koristiti će vjetroagregate od Alstoma, Siemensa i XEMC-a.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     sad      odjel za energiju      priobalne vjetroelektrane      financiranje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?