Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

ABB dobio ugovor za izgradnju kabela za priobalnu vjetroelektranu u Danskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 19:28

Podmorski izmjenični kabel koji će izgraditi ABB će omogućiti integraciju dodatnih vjetroelektrana u elektroenergetski sustav Danske.

Ugovor koji vrijedi oko 40 milijuna dolara je ABB potpisao sa Danskim operatorom prijenosnog sustava Energinet.dk. Prema ABB-u, AC kabelski sustav koji će biti drugi najveći u svijetu prema promjeru vodiča će pomoći pri integraciji i prijenosu električne energije iz priobalne vjetroelektrane Horns Rev 3.

Nova priobalna vjetroelektrana Horns Rev 3 će se nalaziti na Sjevernom moru otprilike 30 kilometara od najzapadnije točke Danske. Kada bude dovršena vjetroelektrana će imati snagu od 400 MW, te će moći isporučivati električnu energiju za 400.000 kućanstava.

Električna energija će biti isporučena kroz 32 kilometara dug 220 kV podmorski kabel sa integriranom optikom i praćenjem temperature energetskog kabela. Isporuka se očekuje za dvije godine, a ABB će kabel proizvesti u svojoj tvornici u Karlskroni, Švedskoj.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     abb      horns rev 3      priobalna vjetroelektrana      energija vjetra      danska      kabelski sustav      podmorski
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?