Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka će smanjiti zamišljene rezove u energiji vjetra kako bi zadovoljila svoje regije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 05 Travanj 2014 18:18

Njemačka kancelarka Angela Merkel je odlučila smanjiiti zamišljene rezove otkupnih cijena za vjetroelektrane kako bi dobila potporu regionalnih vlada njemačkih pokrajina.

Njemačka će omogućiti više vjetroelektrana na kopnu, te će smanjiti rezove u poticajima za priobalne vjetroelektrane. Do toga je došlo nakon što su se sjeverne regije žalile da bi rezovi mogli ugroziti radna mjesta.

Merkelina vlada je pristala izuzeti projekte repoweringa (zamjena novih vjetroagregata sa starim) iz predloženog godišnjeg cilja od 2,5 GW. Za tu odluku su se zalagali Schleswig-Holstein, Bremen, Hamburg i Lower Saxony. Isto tako su smanjeni rezovi za poticaje na lokacijama sa nižim brzinama vjetra kako bi developeri razvijali projekte vjetroelektrana u Njemačkim južnim državama.

Mekelica je izjavila da je prijelaz sa nuklearne energije i konvencionalnih elektrana na obnovljive izvore energije njen najvažniji projekt, te joj je sada cilj do osmog travnja uvjeriti industriju i regije da podrže novu legislativu i nove poticaje kojim bi se napravila prva velika promjena zakona o obnovljivim izvorima energija u četrnaest godina. Osim toga je vlada pristala na pola usporiti regulirano rezanje poticaja za nove priobalne vjetroelektrane 2018. i 2019. godine, te će dozvoliti više vjetroagregata na moru.

Prema dogovoru će troškovi poreza za poticanje obnovljivih izvora energije (EEG-Umlage) skočiti maksimalno 0,2 euro centa po kWh do 2020. godine. Sam EEG-Umlage se upeterostručio od 2009. godine, a vlada je osim toga objavila da tvrtke koje same proizvode električnu energiju prije kolovoza neće morati plaćati EEG-Umlage.

 

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     njemačka      energija vjetra      rezovi      vjetroagregat      obnovljivi izvori energije      angela merkel
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?