Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Enercon planira postaviti vjetroagregat snage 7.5 MW u Austriji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 04 Studeni 2010 17:46

Kompanija Enercon planira uspostaviti suradnju s Wind Power, podružnicom Austrijske kompanije Bewag, kao dio svojeg cilja širenja poslovanja u Austriji.

U novoosnovanoj kompaniji Enercon bi imao 60%, a AWP 40% udijela. Kompanija će postavljati i upravljati i sa vjetroagregatima Enercon E-126 snage 7.5 MW.

Enercon E 126
izvor: www.windpowermonthly.com

Enercon E-126 je najveći vjetroagregat kojeg proizvodi Enercon, a ujedno je i najsnažniji vjetroagregat trenutno dostupan na tržištu. Biti će postavljen 2011. godine na sjeveru Austrije u mjestu Potzneusiedl.

Osim na ovoj lokaciji, u planu je postavljanje vjetroagregata i u drugim mjestima Burgenlanda kao što su: Halbturn, Andau, Mönchhof, Nickelsdorf, Potzneusiedl, Kittsee, Deutschkreutz, Zurndorf i Nikitsch, uz predpostavku da će za sva mjesta biti izdana dozvola.

U sklopljenom ugovoru stoji da će se vjetroagregati isporučivati kada će za njih postojati potreba, a AWT već sada koristi 90 Enerconovih vjetroagregata ukupne snage gotovo 180 MW.

Do kraja 2015. godine AWT, sa sadašnjih 241 MW, planira najmanje udvostručiti količinu vjetroagregata. U planu imaju 350 MW, a očekuju da će barem 300 MW biti finalizirano i izgrađeno, što predstavlja gotovo trećinu onoga što je austrijska vlada planirala.

Ulaganja AWP će iznositi gotovo 500 milijuna eura, a Bewag očekuje da bi iznos ulaganja mogao premašiti i milijardu eura ako se uračunaju troškovi gradnje, održavanja i servisa za slijedećih 20 godina.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     Enercon      Austrija      AWT      vjetroagregat
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?