Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Mainstream Renewable Power najavio više od 1.000 MW velikih projekata na četiri kontinenta E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 20:36

Mainstream Power je najavio osam projekata vjetroelektrana i solara koji se rasprostiru na četiri kontinenta i čija bi ukupna zajednička snaga trebala biti više od 1.000 MW kada budu dovršeni.

Projekti koje je ovih dana najavio Mainstream Renewable Power će proizvoditi dovoljno električne energije za opskrbu više od pola milijuna kućanstava. Što se tiče samih projekata, radi se o projektu priobalne vjetroelektrane Neart na Gaoithe snage 450 MW u Škotskoj čija će preliminarna izgradnja početi ove godine, 140 MW vjetroelektrana Khobab u JAR-u čija izgradnja kreće u trećem kvartalu, vjetroelektrana Loeriesfontein 2 u JAR-u snage 140 MW čija izgradnja isto kreće u trećem kvartalu, te vjetroelektrana Nourpoort u JAR-u snage 80 MW. Osim toga će se graditi i vjetroelektrane San Manuel i Alena u Čileu snage 27 i 43 MW, vjetroelektrana Old Man 2 snage 46 MW u Kanadi i solarna fotonaponska elektrana Pedernales snage 100 MW, koje će sve krenuti u gradnju prije kraja godine.

Ovih osam projekata je razvijano tokom zadnjih pet godina od strane Mainstreamovog tima kojeg čini 180 ljudi, te su sve dobile ugovor o priključenju na elektroenergetsku mrežu i ostale potrebne dozvole za gradnju.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     mainstream power      vjetroelektrane      solar      kućanstve      jar      čile      škotska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?