Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Dogovor oko radara otvara prilike za razvoj vjetroelektrana u Velikoj Britaniji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 12 Veljača 2014 19:18

Britanski NATS koji se bavi nadziranjem zrakoplovnog prometa je potpisao ugovor o radarima sa SSE-om i Vattenfallom koji bi mogao otvoriti mogućnost za do 2,2 GW novih projekata vjetroelektrana u Škotskoj i Engleskoj.

Stranke će kroz dugogodišnji RM projekt modificirati nekoliko Raytheon jedinica na lokacijama Lowther Hill i Great Dun Fell kako bi se u obzir uzele moguće smetnje koje bi nastale izgradnjom planiranih vjetroagregata na radarima. U prvoj rundi će profitirati vjetroelektrane Blackcraig snage 72 MW od SSE-a iz Škotske, i Vattenfalova 56 MW vjetroelektrana Ray u Norhumberlandu. Detalji financijskog paketa nisu objavljeni, ali je NATS prošlo ljeto objavio da bi se u tri radarske jedinice moralo uložiti oko 14 milijuna funti.

Modifikacije će biti izvršene u roku od tri godine kroz već spomenuti projekt RM. Uz obnovu ovih radarskih jedinica će se provjeriti mogućnost prerade drugih jedinica, a prve prijedloge za druge jedinice će NATS predstaviti idući mjesec. Projekt RM je rezultat tri godine rada između NATS-a, developera, DECC, Crown estate, Škotske vlade, proizvođača radara Raytheon i Aviation Investment Fund Company Ltd.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     vjetroelektrane      Velika Britanija      radari
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?