Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom dobio ugovor za 30 MW od Deepwatera za priobalni projekt u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 11 Veljača 2014 23:09

Deepwater Wind je odlučio promijeniti dobavljača vjetroagregata za svoj priobalni projekt Block Island snage 30 MW, te je sada umjesto Siemensa odlučio uzeti Alstomove vjetraogregate.

Tako je umjesto pet Siemensovih vjetroagregata pojedinačne snage 6 MW odabrano pet 6 MW Haliade 150 vjetroagregata od Alstoma za projekt koji će se nalaziti neke tri milje od obale otoka Block u saveznoj državi Rhode Island u SAD-u. Osim toga će Alstom u odvojenom ugovoru biti odgovoran za servis i održavanje tokom petnaest godina.

Projekt je krenuo u izgradnju prošli mjesec. Deepwater je prije četiri godine potpisao ugovor o isporuci sa Siemensom prema kojemu su trebali dogovoriti servisni ugovor i isporuku vjetroagregata, ali sam dogovor nikada nije postignut, te je i istekao krajem 2012. godine. Stoga su početkom prošle godine započeti pregovori s Alstomom koji su uspješno dovršeni krajem prošle godine.

Deepwater je platio prvu tranšu za isporuku vjetroagregata te je proizvodnja istih započeta. Lopatice za vjetroagregate su krenule u proizvodnju i biti će gotove do travnja, a biti će proizvedene u Francuskoj.

Sam projekt Block Island bi u pogon trebao ući za dvije godine te imati godišnju proizvodnju električne energije od 125 GWh.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     alstom      deepwater      sad      priobalna vjetroelektrana      block island
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?