Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europska Komisija objavila razočaravajući prijedlog u pogledu cilja za obnovljive izvore enregije do 2030. godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 22 Siječanj 2014 22:13

Europska Komisija je objavila prijedlog ciljeva za 2030. godinu koji iznose 40% redukcije za stakleničke plinove i 27% proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Ovaj prijedlog je napravljan unatoč brojkama koje pokazuju da bi postavljanje obnovljivog cilja na 30% otvorilo više od 560.000 radnih mjesta u Europi te bi povećalo ekonomski rast uz uštedu milijardi eura na uvozna fosilna goriva i zdrastvene troškove.

Europska Komisija je ovim putem ignorirala i Europski Parlament koji je glasao za obvezujući cilj od 30% za obnovljive izvore energije za 2030. godinu ranije ovaj mjesec. Prema riječima CEO-a EWEA-e (Europskog udruženja za energiju vjetra) Europska Komisija je samo sjena onoga što je prije bila, te se skriva iza različitih lobija koji gledaju u prošlost, te je time u potpunosti zaboravila svoje prijašnje pozive za „veću Europsku integraciju“ što se tiče enregetske politike. Predsjednici i premijeri zemalja sada trebaju pokazati inicijativu, te se dogovoriti za ambiciozne ciljeve u okviru klime i energije za 2030. godinu koji bi poticali cijelu Europu, te omogućili sektoru obnovljivih izvora energije da postane prosperitetniji i sigurniji.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     europska komisija      obnovljivi izvori enegije      ciljevi      staklenički plinovi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?