Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Sinovel započinje proizvodnju vjetroagregata snage 5MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 12:52

Razvojem i sve većom potražnjom za obnovljivim izvorima u Kini dolazi i do razvoja vjetroagregata, pa su tako vjetroagregati 3MW snage postali standard, a sve je veća potražnja za većim jedinicama od 5 i više MW snage.

Sukladno tome Sinovel je na konferenciji u Beijingu (Beijing International Wind Energy Conference 2010) početkom mjeseca službeno predstavio vjetroagregat snage 5 MW čija je proizvodnja već započela. Istraživanja se nastavljaju i dalje, pa je vjetroagregat snage 6 MW već u razvoju, a početak proizvodnje očekuje se u prvoj polovici 2011. godine.

Daljnjim razvojem vjetroagregata u Kini i svijetu, i proizvodnjom sve većih jedinica 5 MW će postati standard vrlo brzo i na kopnu i na moru.

Sinovel vjetroagregat
izvor: www.rechargenews.com

Tao Gang, zamjenik generalnog direktora Sinovela, potvrdio je da je na natječaju za projekte na moru za 1 GW vjetroelektrana, izdanom od strane National Energy Bureau, Sinovel dobio 60% udjela u ukupnom iznosu od 600 MW vjetroelektrana.

Ovime je Sinovel potvrdio svoj status najvećeg kineskog proizvođača, i jednog od vodećih proizvođača u svijetu, te zasigurno postavio prekretnicu u povijesti kineske energije vjetra.

 

Izvor:

http://www.offshorewind.biz

http://www.sinovel.com/

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?